با بررسی نسبت های مالی، سرمایه گذاران می توانند از ثبات و وضعیت بازپرداخت ها و روند مالی شرکت ها مطلع شوند. یکی از این نسبت های مالی، نسبت های نقدینگی است که به دو بخش نسبت آنی و نسبت جاری تقسیم می شود. در این گزارش به طور مفصل درباره این دو نسبت توضیح می دهیم.

 

نسبت نقدینگی

در ابتدا بهتر است یک توضیح کوتاهی درباره نسبت نقدینگی بدهیم. نسبت نقدینگی (Liquidity Ratio) یکی از نسبت های مالی است که از نسبت دارایی های نقد به بدهی های جاری به دست می آید که البته این نسبت نقدینگی به دو بخش نسبت آنی و نسبت جاری تقسیم می شود.

با تحلیل نسبت های نقدینگی می توانید توانایی شرکت در بازپرداخت بدهی ها و توانایی عمل کردن به تعهدات کوتاه مدت یک شرکت مطلع شوید.

نسبت جاری

نسبت جاری (Current ratio) یکی از نسبت های مالی در بخش نسبت های نقدینگی است که از تقسیم دارایی های جاری بر بدهی های جاری به دست می آید. این نسبت میزان توانایی شرکت در بازپرداخت بدهی‌های  کوتاه مدت را به شما می گوید. عددی که از عملیات نسبت جاری به دست می آید باید نزدیک به عدد ۱ باشد، اگر این عدد خیلی کم تر از یک باشد نشان دهنده این است که شرکت در بازپرداخت بدهی های خود ممکن است به مشکل بخورد و اگر همین امروز شرکت بخواهد بدهی های خود را پرداخت کند، توانایی انجام این کار را ندارد، البته این به معنای ورشکستگی شرکت نیست، بلکه این نسبت ها فقط می تواند اطلاع دهنده وضعیت شرکت به سهامداران باشد.

 

برای دیدن ادامه مطلب بر روی لینک کلیک کنید: 

نسبت جاری در حسابداری


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها